Látnivalók

Kis Pál Múzeum - Tiszafüred

A Kiss Pál Múzeum az egyik legrégebbi vidéki gyűjtemény hazánkban, melyet 1877-ben Tariczky Endre római katolikus plébános Tiszavidéki Régészeti Egylet néven keltett életre.

   

Tiszavirág ártéri sétaút

Megtekintése a Szabics kikötőből induló csónakkal vagy komppal. A gyalogos sétaútvonalon megnézhetik a nádfedeles kunyhókban berendezett teknővájásról, vesszőfonásról és régi halászatról szóló kiállítást. Megismerhetik a táj élővilágát, részletes leírás található az ott kihelyezett fényképes táblákon. A kilátótoronyból csodás kilátás nyílik a környező tájra. Az útvonalon - fahidakon keresztül - kiérünk a Göbe tóra, ahol evezős csónakkal várják a túrázókat.

   

Tisza-tavi Ökoturisztikai Vízi Sétány és Tanösvény a Tisza-tavon

Kilátóval és halászkunyhókkal teszi érdekessé ezt a madár és vizivilágot bemutató túraútvonalat.

   

Robin Kalandsziget

Egy hatalmas szigeten, újonnan átadott erdei vidámpark, szórakoztató központ.

   

Kerékpáros pihenőpark

Szintén újonnan épített bringás pihenőpark, amely a kerékpárúthoz kapcsolódóan egy hatalmas félszigetre épült a szabad-strand mellett. A parkban épült kilátóról megcsodálhatják a vizitáj szépségét.

   

Tiszafüredi Halas Napok

Minden évben megrendezésre kerülő 3 napos ünnep már világhírű eseménynek számít. Rengeteg programmal várják az idelátogatókat - főzőversenyekkel, néptánc és pop-rock együttesekkel, mazsorettekkel, íjászversenyekkel, lovasbemutatókkal.

   

Tiszavirágzás - Kérész

Minden évben csodálatos látnivalót kínál az ide érkezőknek. A kérész 3 év elmúltával bábjából előbújva követi a Tisza vonalát, felhőt alkotva repülnek a víz fölött. A tiszavirágzás a világon 2 helyen látható, az egyik a Tisza.

   

Hortobágy

Ahol meglehet tekinteni a hortobágyi ménest, a kilenclyukú hidat, a hídivásárt, minden évben a hortobágyi lovasnapokat, a szürkemarha gulya kiengedését a pusztába, a madárkórházat (üvegfalon keresztül lehet látni a madarak gyógyítását), a hortobágyi állatkertet és az állatsimogatót, a híres csárdát és a puszta madár megfigyelő helyeit.